Beste reistijd Kenia

Wat is de beste tijd om Kenia te bezoeken?

We durven te stellen dat Kenia het hele jaar door geschikt is voor een roadtrip rondreis. Het wordt nooit koud, en zelfs tijdens het regenseizoen wordt je reis hier niet door gehinderd: de regens kunnen heftig zijn, maar zijn meestal van korte duur gevolgd door zonneschijn. Het landschap is mooi groen, je hebt de olifanten en leeuwen voor je zelf in de nationale parken van Kenia, en veel hotels bieden low season deals.

Kenia heeft een lang en heet droogte seizoen - van december tot april - wanneer de temperaturen oplopen tot gemiddeld 30 ° C en zelfs hoger in het noorden. Het regenseizoen duurt meestal van april tot mei, met enkele korte regens van september tot november. De warmste regio's in Kenia liggen in het noorden (Samburu), het zuiden (Tsavo) en langs de kust. De koelere regio's liggen op grotere hoogten - rond Mount Elgon, Mount Kenya en de westelijke hooglanden (Western highlands).

 

Beste tijd om de Masai Mara te bezoeken 

Wanneer is de beste tijd om de Masai Mara te bezoeken? Dat hangt ervan af wat je wilt: wildebeestmigratie of het wildernisgevoel. Je voorkeuren leiden je door de seizoenen:

Piekseizoen: van half juni - oktober. Wanneer de miljoenen gnoes zich in de Mara begeven, trekt het ook veel toeristen aan. Helaas kan dit leiden tot een soort file ervaring in de gebieden waar de rivier crossing zich voor zal doen.

Hoogseizoen van november - februari. Tal van dieren in het wild én mensen.

Laagseizoen van maart - mei. Regenseizoen, hoewel wildlife spotting nog steeds uitstekend is. Minder mensen,  betekent meer plekken voor jezelf.