Veilig op reis

Is Madagaskar een veilige bestemming om zelf te rijden?

Af en toe krijgen we die vraag. Het antwoord is ja. Wij bieden deze service uitsluitend aan in landen waar je veilig zelf kunt rijden. Houd er rekening mee dat Madagaskar een van de armste landen ter wereld is en politiek instabiel. De ongelijkheid tussen de weinige rijke inwoners en toeristen enerzijds en de rest van de mensen anderzijds is enorm. Ook worden sommige regio's van het land nauwelijks bezocht door toeristen en spreekt de lokale bevolking alleen Malagas. Daarom vertrouwen we erop dat je verstandig reist. Dat betekent de volgende voorzorgsmaatregelen:

  • Het is NIET toegestaan ​​om te reizen in het donker, en dat is al vanaf 18.00 uur. Medeweggebruikers hebben vaak geen lichten of doen hun grootlicht aan, dus je kunt niets zien. In sommige landelijke gebieden zijn er meldingen geweest van onverwachte wegversperringen.
  • Reis altijd met contant geld, een opgeladen mobiele telefoon met lokale simkaart, data in je internetbundel, voldoende water en wat eten.
  • Weet waar het volgende tankstation is wanneer je je auto voltankt.
  • Parkeer je auto altijd op een privé parkeerplaats.
  • Ga niet wildkamperen als je met een kleine groep bent en nooit zonder toestemming van een dorpshoofd. Als je van kamperen in de bush houdt, ga dan op een begeleid wildernis-avontuur in het afgelegen Makay.
  • Als je nog nooit in Madagaskar bent geweest, is het lastig om je route te plannen en je reistijd alleen op basis van Google Maps en Travel Books in te schatten. Wat op Google Maps misschien een weg lijkt, is dat in werkelijkheid niet. Gebruik een van onze voorgestelde routes als uitgangspunt om te beoordelen of je plannen realistisch zijn.