Wegomstandigheden

Hoe zijn de wegomstandigheden in Madagaskar?

Er is een redelijk goede asfaltweg van noord naar zuid: de RN6 van Antananarivo (Tana) naar de internationale luchthaven Diego Suarez aan de noordpunt van het eiland, en de RN7 van Tana naar Tulear in het zuidwesten. Er is ook een asfaltweg die Tana verbindt met Tamatave in het oosten (RN2) en met Morondava in het westen (RN34 + RN35). Sommige delen bevatten nog een paar gaten, maar over het algemeen is de weg in goede staat, in elk geval naar Afrikaanse normen.

De Western Coastal route van Tulear naar Morondava is off-road rijden en alleen mogelijk met onze Nissan Double Cab. We staan ​​roadtrippers toe om de westkust zelf te berijden, maar je moet zelf beoordelen of dit iets is waar je je prettig bij voelt / wat bij je past. Je moet een ervaren en zelfverzekerde off-road bestuurder zijn.

Voor minder ervaren en zelfverzekerde chauffeurs raden we ten zeerste aan om met een '' pisteur '' (navigator) te gaan. Hij kent de regio uit zijn hoofd en kan adviseren welke route je het beste kunt volgen, waar je een rivier over kunt steken enz. Hij stapt in bij Tulear tot Morondova (of vice versa). Het kost 3 tot 4 rijdagen, maar we adviseren 5-6 dagen uit te trekken voor deze reis, zodat je ook een paar rustdagen hebt om te genieten. Een pisteur kost € 25 / dag en dit dekt al zijn uitgaven. Roadtrip Madagascar regelt de pisteur. Wanneer je ons online boekingsformulier invult, is dit een optie die je kunt kiezen.