Voorgestelde routes

Rondreizen in Madagaskar

Madagaskar is groot! Sommige regio's zijn erg afgelegen, de wegomstandigheden en routes veranderen gedurende het seizoen en off-road rijden kan een uitdaging zijn ... Als je nog nooit eerder in Madagaskar bent geweest, is het lastig om je route te plannen en je reistijd goed in te schatten op basis van Google Maps en reisgidsen.

Gebruik in plaats daarvan een van onze voorgestelde routes als startpunt en lees de pagina Voordat je op reis gaat aandachtig door. We hebben een aantal echt mooie rondreizen uitgezet, waaronder de terecht populaire RN7 maar ook minder ontdekte gebieden van Madagaskar, en waar mogelijk vermijden we binnenlandse vluchten. We wijzen je graag in de goede richting terwijl je je voorbereidt op je self-drive vakantie in Madagaskar.

Voorgestelde routes

  • Volg een zorgvuldig uitgestippelde route
  • Tips voor verblijfplaatsen
  • 24/7 hulp bij pech onderweg

The North

Verleidelijk witte stranden, bounty eilanden, uitstekend duiken en snorkelen, de rode Tsingy en de hoogste berg van Madagaskar - welkom in de natuurlijke wonderen van Noord-Madagaskar. 85% van de mensen die het noorden bezoeken, komen met het vliegtuig, dus je hebt het geluk om de weg met al zijn interessante bezienswaardigheden voor jezelf te hebben. Aanbevolen als one way reis.

Madagaskar 8 dagen 1400 km

The North
The North

De Baobab route

Het westen is de meest geschikte regio om het opvallende landschap van Madagaskar te zien: de Tsingy kalkstenen pieken. Klim en klauter over de knap gebouwde trappen, ladders, kabels en bruggen in het door UNESCO beschermde Nationaal Park Tsingy de Bemaraha, bewonder gigantische baobab bomen en eindig met enkele stranddagen langs de prachtige westkust. Aanbevolen als one way reis.

Madagaskar 9 dagen 850 km

De Baobab route
De Baobab route

The Classic RN7

Deze klassieke eenrichtingsroute brengt je van Antananarivo naar Tuléar langs de beroemde RN7, een gladde asfaltweg. De ongelooflijke verscheidenheid aan nationale parken langs de RN7 is enorm: regenwoud in Ranamofana, bergen in Andringitra National Park en woestijn en canyons in Isalo. Sluit je roadtrip af met een paar dagen ontspannen op het strand van Ifaty voordat je terugvliegt naar Antananarivo.

Madagaskar 12 dagen 1350 km

The Classic RN7
The Classic RN7

RN7 Circuit

Als je de tijd hebt en wilt voorkomen dat je geld uitgeeft aan dure binnenlandse vluchten, rijd dan over de RN7! Er zijn zoveel dingen te doen onderweg, dat je je reis naar het zuiden naar de kust compleet anders kunt maken dan je rit naar het noorden naar Antananarivo. Verken de verborgen juweeltjes van Madagaskar zoals Andringitra National Park en Zombitse.

Madagaskar 16 dagen 2300 km

RN7 Circuit
RN7 Circuit

The Grand Circuit

Ben je dol op het strand? Ervaren in off-road rijden? Dan kun je het allemaal zien! De binnenlanden van Madagaskar zijn opvallend Aziatisch; de westkust is echt Afrikaans. Bezoek afgelegen vissersdorpjes met kleurrijke boten, ongerepte stranden, de bizarre kalkstenen pieken van Tsingy de Bemaraha, de mooiste lodges met slechts een handvol andere reizigers.

Madagaskar 23 dagen 2427 km

The Grand Circuit
The Grand Circuit

The Tropical Extension

Het oosten is het meest tropische deel van Madagaskar, beroemd om het Canal des Pangalanes. Ooit ontworpen door de Fransen in koloniale tijden als de waterweg van Oost-Madagaskar, nu ligt er een aantal mooie resorts aan het meer. Mahambo heeft prachtige stranden met kokospalmen en veel goede surfspots. Neem vanaf hier de veerboot naar het bounty eiland Ile Sainte Marie, de beste plek om walvissen te spotten.

Madagaskar 6 dagen 450 km

The Tropical Extension
The Tropical Extension

Makay 4x4 bush camp adventure

Als je van 4x4 rijden houdt, en van wandelen in de wildernis, dan is deze bushkampeertrip echt iets voor jou. Er zijn maar weinig plekken op aarde die nog zo ongerept zijn als het Makay-massief in Madagaskar. Het eerste deel van de roadtrip, tot aan Isalo National Park, kan nog steeds worden gedaan als een self-drive reis, voordat onze gids-chauffeur zich daar bij je aansluit en je door het doolhof van canyons over dit uitgestrekte gebied begeleidt. Je avontuur eindigt op het strand van Tulear.

Madagaskar 13 dagen 0 km