Beste reistijd Oeganda

Wanneer is de beste reistijd om naar Oeganda te reizen?

Oeganda is het hele jaar door geschikt om te gaan roadtrippen - het is er altijd zomer!

We durven zelfs te beweren dat Oeganda tot de landen behoort met het fijnste weer ter wereld. Het wordt niet zo heet en vochtig als in de kustgebieden van Kenia en Tanzania, en het wordt er ook nooit koud. De warmste regio's in Oeganda liggen rond Queen Elizabeth, Murchison Falls en alles verder naar het noorden (Kidepo). De koelere regio's liggen uiteraard in de wat hoger geleden gebieden - rond Sipi Falls en Mount Elgon, Rwenzori Mountains, Bwindi Forest en Lake Bunyonyi.

Ga in april – mei of november tot en met halverwege december, als je toeristen wilt vermijden en Uganda wilt ervaren op haar mooist en groenst. Sommige lodges zullen low season deals hebben. Wees voorbereid op meer regenval, voornamelijk in Entebbe, Jinja, Sipi Falls en het zuidwesten. Zelfs tijdens het regenseizoen wordt je auto rondreis niet te veel gehinderd; de regen is dan misschien heftig, maar meestal van korte duur en gevolgd door felle zon. Het regenseizoen is niet een goede tijd om Mount Elgon of de Rwenzori’s te beklimmen.

December tot februari is de heetste tijd van het jaar. Vegetatie in de savanne van Kidepo National Park, Murchison Falls, Queen Elizabeth and Lake Mburo National Park wordt schaars, en dieren verzamelen rond waterbronnen, hetgeen het makkelijker maakt om dieren te spotten op je Roadtrip Uganda self drive safari.

Wat betreft gorilla trekking en /of chimp trekking, dit is in het regenwoud, en daar is het altijd vochtig met kans op een bui.

Wanneer is het hoogseizoen in Oeganda?

Toeristen bezoeken Oeganda het gehele jaar door, maar het hoogseizoen is in december en januari en van juni tm september. Alhoewel de nationale parken helemaal niet druk aandoen en je de wegen doorgaans echt voor jezelf hebt, zal je de Roadtrip Uganda huurauto, gorilla permits en accommodatie ruim van tevoren moeten reserveren.