Gorilla & Chimp trekking

Alles wat je moet weten over gorilla trekking in Oeganda

Berggorilla's zijn een van de meest bedreigde apen ter wereld en er leven er naar schatting nog maar 800 in het wild. Bijna de helft van 's werelds populatie berggorilla's is te vinden in Bwindi National Park in Oeganda. Voor vele roadtrippers vormt een bezoek aan de berg gorilla’s een highlight van hun trip. Roadtrip Uganda legt uit hoe je je gorilla en chimp permits kunt bemachtigen, en wat je kunt verwachten van de trektocht.

Hoe regel ik mijn gorilla- en chimpansee-trekking vergunningen?

Als je van plan bent om gorilla's of chimpansees te bekijken, is het raadzaam om de trekking permits ruim van tevoren te bemachtigen. Dit kan niet via een online reserveringssysteem. Het hoofdkantoor van de Uganda Wildlife Authority (UWA) in Kampala geeft de vergunningen alleen uit na volledige betaling in cash. Gorilla trekking vergunningen kosten vanaf 2020 USD 700 per persoon.

Roadtrip Uganda kan de gorilla- en chimpansee-permits voor je regelen, nadat je je huurauto bij ons hebt geboekt. Hiervoor hebben we nodig: (1) de volledige namen die overeenkomen met je paspoort, nationaliteit, geboortedatum en paspoortnummer van alle deelnemers, (2) gewenste startlocatie en -datum (3) alternatieve datum in het geval de gewenste datum is volgeboekt. Nadat het betalingsbewijs is verzonden, kopen we de vergunningen namens jou. Houd er rekening mee dat de UWA geen restitutiebeleid heeft in geval van annulering of wijziging van locatie of datum. Let op: de minimale leeftijd voor het trekken van gorilla’s is 15 jaar en voor de chimpansees 13 jaar.

Voor deze service brengen we administratiekosten in rekening van $ 25 per gorillavergunning en $ 15 per chimpansee vergunning.

Zodra je permits zijn gekocht, is het niet mogelijk om de startlocatie en / of -datum te wijzigen.

Waar zijn de gorilla-trekking locaties in Oeganda?

Bwindi National Park beschermt naar schatting zo’n 350 berggorilla's, waaronder 11 groepen die bezocht kunnen worden door mensen. Er zijn vier vertrekplaatsen: Buhoma en Ruhija in het noordelijke deel van het park, en Nkuringo en Rushaga - in het district Kisoro - in het zuidoosten van Bwindi. Roadtrip Uganda werkt samen met het prachtige Mutanda Lake Resort, van waaruit je de Nkuringo of Rushaga gorilla familie kunt bezoeken. Een andere trekking locatie is Mgahinga Gorilla National Park, dat grenst aan Rwanda en de Oegandese delen van het Virunga-gebergte beschermt. Alleen deze vertrek locatie is minder zeker, daar de gorilla’s ook wel eens Mgahinga National Park verlaten.

Waar kun je chimpansees zien in Oeganda?

Kibale Forest is de beste chimpansee-trekking locatie, met een slagingskans van 95% dat je een chimpansee familie zult spotten. Trips vertrekken elke ochtend en middag vanuit het Kanyanchu Visitor cente. Chimpansee-trekvergunningen kosten USD 150 per persoon. Je kunt ook kiezen voor een dagtrip (hele dag); dit kost USD 200. Het wordt aanbevolen om de vergunningen van tevoren te reserveren. Let op dat de minimum leeftijd voor chimpansee trekking 13 jaar is.