Safari tours en inspiratie reizen

Rondreizen in Oeganda

Het Roadtrip Uganda team in Kampala bestaat uit een internationale groep gepassioneerde Afrika liefhebbers die al vele jaren in Oeganda wonen. De aanbevolen routes op deze website zijn door ons persoonlijk in kaart gebracht. Het boeken van een prive auto rondreis met accommodatie in Oeganda is ideaal als je de privacy en flexibiliteit van het zelf rijden wilt ervaren, maar zonder zorgen over de te nemen route en waar te verblijven. Elke roadtrip biedt een zorgvuldig uitgestippelde route met verblijf in vooraf geboekte hotels. Alle lodges worden persoonlijk door ons geselecteerd en het zijn de plekken waar wij graag verblijven als we zelf op reis gaan; kleinschalig, met een goede prijs-kwaliteitverhouding en waar mogelijk beheerd door de eigenaar.

Je kunt deze aanbevolen routes ook enkel gebruiken ter inspiratie, als uitgangspunt om je eigen safari in Oeganda te creëren. Het gevoel van vrijheid dat je ervaart als je niet alles van tevoren vastlegt en de dingen al doende op je af laat komen, is voor sommige onder ons pas echt vakantie! En met je kampeerspullen in de achterbak, vind je altijd een slaapplaats.

Roadtrips met accommodatie

  • Volg een met zorg uitgestippelde route
  • Verblijf in kleinschalige B&B’s
  • Luchthaven transfer
  • Gedetailleerde routekaart & Bradt Travel Guide
  • 24/7 hulp bij pech onderweg

Uganda´s Finest

Deze rondreis is een all-time favourite en nog steeds een van onze meest populaire routes, Zie de machtige rivier de Nijl exploderen in Murchison Falls. Geniet van de ongerepte natuur en wildlife tijdens je selfdrive safari's in Lake Mburo, Queen Elizabeth en Murchison Falls, en ga op gorilla en chimpansee trekking in Bwindi en Kibale Forest. Permits voor gorilla- en chimpansee-trekking inbegrepen!

Meer info op onze Engelse website.

Oeganda 15 dagen 1675 km

 

Uganda´s Finest
Uganda´s Finest

The Primate Express

Is je tijd beperkt, maar wil je wel je harige voorouders van dichtbij ontmoeten? Dan is de Primate Express door het zuidwesten van Oeganda echt iets voor jou. Track gorilla's en chimpanzees in Bwindi Impenetrable Forest National Park en Kibale National Park, geniet van de krater meren in Kibale regenwoud en van game drives in het Queen Elizabeth National Park. Trekking permits inbegrepen.

Meer info op onze Engelse website.

Oeganda 12 dagen 1210 km

 

The Primate Express
The Primate Express

The Grand Circuit

Je zult zien waarom Oeganda de bijnaam Pearl of Africa heeft, want deze rondreis is enorm afwisselend. Het zuidwesten staat bekend om zijn glooiende heuvels, krater meren, chimpansees en de zeldzame berggorilla's. Tal van game drives kunnen worden gedaan in Lake Mburo, Queen Elizabeth, Murchison Falls en het meer afgelegen Kidepo National Park - de grande dame van alle safari parken. Bezoek een traditionele Karamojong manyatta in het wilde noordoosten, ga wildwater raften op de Nijl en relax in mooie lodges aan de rivier in Jinja.

Meer info op onze Engelse website.

Oeganda 24 dagen 2373 km

 

The Grand Circuit
The Grand Circuit

Oeganda en Rwanda

Ontdek zowel Oeganda als Rwanda tijdens deze 16-daagse Oost-Afrikaanse rondreis. Als je geïnteresseerd bent in natuur en cultuur, is deze roadtrip echt iets voor jou. Trek gorilla's en chimpansees in Bwindi Impenetrable Forest National Park en het Kibale-regenwoud, ga op een selfdrive safari in Lake Mburo en Queen Elizabeth National Park. Ontdek waarom Rwanda het land van duizend heuvels is en raak ontroerd door haar fascinerende geschiedenis. Chimp en gorilla trekking vergunningen inbegrepen.

Meer info op onze Engelse website.

Oeganda 16 dagen 1565 km

Oeganda en Rwanda
Oeganda en Rwanda

Wild North East

Perfect voor de reiziger die buiten de gebaande paden wilt treden en avontuurlijk wil reizen in Oeganda. Zie de rivier de Nijl exploderen in Murchison Falls National Park, reis verder naar het noordelijkste puntje van Oeganda en ervaar de sensatie van het volledig afgesloten zijn van de wereld in Kidepo Valley National Park. Ontdek de traditionele tribale cultuur in Karamoja, koel af in de hooglanden van Mount Elgon en eindig deze spectaculaire reis in Jinja, wildwaterraftend op de Nijl.

Meer info op onze Engelse website.

Oeganda 14 dagen 1500 km

Wild North East
Wild North East