Beste reistijd Tanzania

Wanneer is de beste reistijd om Tanzania te bezoeken?

Goed nieuws - Tanzania is het hele jaar geschikt om te bezoeken. Het land heeft een aangenaam, tropisch klimaat, maar er zijn grote regionale klimatologische verschillen, meestal beïnvloed door de hoogte. Het heetste en meest vochtige deel van het land is de kust, met temperaturen rond de 30 ° C en een kleine temperatuurdaling in de avonduren. Laaggelegen gebieden zoals Lake Eyasi en Moshi zijn ook heet, maar minder vochtig.

Wanneer is het regenseizoen in Tanzania?

Over het algemeen is november tot maart de warmste periode in Tanzania. De koelste maanden zijn van mei tot juli, wanneer het 's avonds op grotere hoogten vrij koud kan worden. (Ngorongoro-krater, Arusha, Usumbara Mountains). De meeste regen valt tussen november en mei, met de korte regenval in november en december en het lange regenseizoen van maart tot mei. April en mei zijn geen goede maanden om de kust te bezoeken, omdat de meeste lodges sluiten vanwege het regenseizoen.

Wanneer is de beste tijd om de Serengeti te bezoeken?

De Serengeti is beroemd om zijn jaarlijkse seizoenstrek van miljoenen gnoes en andere grazers die op zoek zijn naar vers gras en water, met roofdieren zoals leeuwen in hun kielzog… We vragen ons af of het de moeite waard is om je safaridata rond de Serengeti-migratie te plannen. Met de beste wil ter wereld, is het praktisch onmogelijk om de enkele dagen die je in de Serengeti zult doorbrengen, te laten samenvallen met de rivierovergang. Echter, ingegeven door lokale neerslagpatronen, volgt de seizoenstrek een vrij voorspelbaar patroon:

  • December - mei: Zuidoost (Seronera, Ndutu)
  • Mei-juli: Western Corridor 
  • Juli - oktober: Mara rivier
  • Oktober-november: Lobo-regio

Let op: de Western Corridor, de Mara-rivier en de Lobo-regio liggen diep in de Serengeti en zijn lastig te bereiken vanuit Arusha. We raden je ten zeerste aan deze secties te ontdekken met een chaffeur. Onze ervaring is dat de Serengeti, ongeacht het seizoen, altijd uitstekende mogelijkheden biedt om wildlife te bekijken. Raadpleeg hier onze uitgebreide praktische reisgids over zelf rijden in de Serengeti.