Nationale parken

Nationale parken

Tanzania is de ultieme klassieke safaribestemming van Afrika: 25% van het land is bescherd natuurgebied en omvat 's werelds beroemdste nationale parken zoals de Ngorongoro Krater en de Serengeti. Waar je ook naartoe gaat tijdens je roadtrip door Tanzania, er zijn ongekende mogelijkheden om wildlife te ervaren.

In dit gedeelte vind je alle informatie die je nodig hebt wanneer je een bezoek brengt aan de nationale parken van Tanzania.

 

Hoeveel bedragen de entree kosten voor de nationale parken in Tanzania?

TANAPA beheert de Tanzaniaanse nationale parken. Ngorongoro Conservation Area, Lake Natron en Selous Game Reserve worden beheerd door afzonderlijke organisaties.

De TANAPA-tarieven vanaf 2019, per persoon per 24 uur:

  • Kilimanjaro - $ 82,60
  • Serengeti - $ 70,80
  • Arusha, Tarangire en Lake Manyara - $ 53,10
  • Ruaha, Saadani, Mkomazi, Udzunga - $ 35,40

De toegangsprijs voor je Roadtrip-huurauto in de nationale parken is 23.600 TZS ($ 10) per dag voor de RAV4 en 41.300 TZS ($ 20) per dag voor de Land Cruiser. Openbare campings beheerd door TANAPA kosten $ 35,40 per persoon / nacht. Mocht je verblijven in een Mobile Camp die de grote seizoenstrek (migratie) achterna reist, dan moet je een special campsite fee betalen, dit kost $ 59 per persoon / nacht. Als je in zo’n mobiel kamp verblijft, vraag dan of de special campsite kosten van TANAPA bij de prijs zijn inbegrepen.

Ngorongoro kosten

De kosten voor de Ngorongoro Conservation Area bedragen $ 70,80 per persoon per 24 uur, plus de entree kosten voor je auto zoals hierboven vermeld. Ieder die het beschermde gebied betreedt dient dit te betalen, zelfs als je enkel alleen op doorreis bent van en naar Serengeti National Park. Iedere keer als je de krater wilt betreden, moet je de extra Crater Service fee van $ 295 per voertuig betalen.

Selous kosten

Selous is een privé-reservaat en het grootste wildreservaat in Afrika. De instandhoudingskosten bedragen $ 88,50 per persoon, de toegangsprijs voor je auto is 23.600 TZS en openbare campings kosten $ 35,40 per persoon / nacht.

Lake Natron kosten

Om het Natron-gebied te betreden, is een vergunning van de Wildlife Management Association (WMA) vereist. De kosten van de WMA-vergunning zijn als volgt:

  • Toegang volwassene: $ 25 per persoon / dag
  • Entree kind: $ 6 per persoon / dag
  • Voertuig toegang $ 18 / dag
  • Nachtheffing $ 18 per persoon / dag

Onderweg naar Lake Natron passeer je een aantal dorpjes, die ‘tol’ heffen en een slagboom hebben. De kosten gedragen $ 15 + $ 15 + $ 10 per persoon. Dit betaal je cash in Tanzanian shillings of US Dollars.

 

Hoe regel ik mijn entreebewijzen voor de nationale parken in Tanzania? 

TANAPA-parken

Vergunningen worden bij de toegangspoort van het park betaald met een creditcard (Visa of Mastercard). Contant geld wordt NIET geaccepteerd en debit cards (pinpassen) ook niet. Je hoeft je bezoeken aan de safari in Tanzania niet van te voren te reserveren.

 Ngorongoro Conservation Area

Je moet eerst een toegangsformulier (quote) verkrijgen van het NCA-kantoor voordat je de daadwerkelijke permits kunt betalen bij de park ingang. Dit toegangsformulier kun je zelf regelen door een bezoekje te brengen aan het NCA hoofd kantoor in Arusha en Karatu. Dit kan helaas niet online. Let erop dat het kantoor gesloten is in het weekend. Of Roadtrip Tanzania regelt het Ngorongoro-toegangsformulier voor je. Wanneer je een auto huurt bij Roadtrip Tanzania kun je deze optie aanvinken in ons reserveringsformulier.

Lake Natron

Om het Natron-gebied te betreden, is een vergunning van de Wildlife Management Association (WMA) vereist. Deze moet vooraf worden geboekt en betaald in Arusha, voordat je naar Lake Natron afreist. Het is nogal een onderneming om naar het WMA kantoor te gaan en deze vergunning te krijgen. Roadtrip Tanzania kun je helpen bij het regelen van je WMA vergunning. Deze optie is opgenomen in het reserveringsformulier wanneer je een auto bij ons boekt.