Voorgestelde routes

Inspiratie voor je roadtrip in Tanzania

Tanzania is een enorm land en het is een roadtrip paradijs. Het is ook een bestemming die jaarlijks door heel veel toeristen wordt bezocht. Het overgrote merendeel van deze mensen doet het zelfde rondje– the Northern Safari Circuit, gevolgd door het binnenlandse vlucht naar Zanzibar. Met Roadtrip Tanzania ontdek je een ander Afrika. Met je eigen huur auto en de vele insider tips van Roadtrip Tanzania kun jij van de gebaande paden af, en vind plekjes waar je anders nooit zou komen.

De Northern Circuit is met de Serengeti en de Ngorongoro Krater met recht het meest bezochte safari circuit, maar we hebben ook minder ontdekte (en minder dure) routes in kaart gebracht. Voor een compleet overzicht van inspiratie routes voor je Roadtrip in Tanzania verwijzen we je graag naar onze Engelstalige website.

Aanbevolen routes

  • Volg een zorgvuldig samengestelde route
  • Tips voor plaatsen om te verblijven
  • 24/7 hulp bij pech onderweg

Highlights of the North

Tanzania is goed bedeeld door Moeder Natuur, maar de noordelijke regio is het verwende kind! Je tuimelt van het ene legendarische safaripark in het andere, allemaal op een steenworp afstand van elkaar. Begin en eindig je reis in Arusha, waarbij je onderweg Tarangire, Lake Manyara, de stammen van Lake Eyasi, de Serengeti en de Ngorongoro-krater bezoekt. Ideaal voor mensen met beperkte tijd, of die safari willen combineren met een strand vakantie op Zanzibar.

Tanzania 11 dagen 850 km

Highlights of the North

Bush to Beach

Waar ter wereld kun je op safari in legendarische parken als de Serengeti en de Ngorongoro Krater combineren met het bezoeken van tribale dorpen, hiken in de bergen en zwemmen in de turquoise wateren van de Indische Oceaan? Dit is de ultieme one-way trip! Begin je reis in Arusha en eindig in Dar es Salaam. De Usambara Mouantains en de Swahili-kust zijn minder toeristisch en gemakkelijk te verkennen met een beperkt budget.

Tanzania 18 dagen 1650 km 

Bush to Beach
Bush to Beach

The wild South East

Deze roadtrip begint en eindigt in Dar es Salaam en neemt je mee naar de minder bezochte nationale parken in Zuidoost-Tanzania. Ideaal voor diegenen die voor een vriendelijke prijs van het toeristische pad af willen. Ga op safari van wereldklasse in Ruaha National Park en Selous Game Reserve, ervaar het lokale dorpsleven in traditionele Tanzaniaanse hooglanddorpen en ga vogels spotten en chimpansee tracken in het Udzungwa-gebergte.

Tanzania 13 dagen 1430 km

The wild South East
The wild South East